Mitfanoe

Skibe G

Georg Schwalbe, bark, NHKW, Nordby

p115 teaserBarken "Georg Schwalbe" blev bygget i Rostock i 1883 og var et lidt mindre søsterskib til "Franz Schwalbe". Det indkøbtes til Nordby i 1895 og blev kondemneret i Cape Town i 1903 efter hårdvejrsskader.

Læs mere: Georg Schwalbe, bark, NHKW, Nordby
 
Glad, bark, NVTJ, Sønderho

Barkskibet "Glad" blev bygget på Prince Edwards Island i 1874. Det indkøbtes i 1883 som erstatning for det tidligere solgte "Glad", NTBF. Skibet sank efter en kollision på La Plata i 1889, besætningen blev reddet.

Læs mere: Glad, bark, NVTJ, Sønderho
 
Gladstone, fuldrigger, NGDV, Nordby

gladstone12Fuldriggeren "GLADSTONE", ex "Francisco Calderon" og "Steamer", havde tidligere været dampskib. Medens skibet lå i London i maj 1891, indkøbtes det fra Sydney af rederiaktiesel­skabet „Gladstone", Nordby. Det solgtes i 1907 og blev ophugget 4 år senere.

 

Læs mere: Gladstone, fuldrigger, NGDV, Nordby
 
Glad, brig, NTBF, Sønderho

Briggen "Glad" blev købt i England i 1880. Skibet solgtes i 1883 til et engelsk rederi. En måned senere indkøbtes et nyt skib til erstatning, det fik også navnet "Glad" NVTJ. Læs mere: Glad, brig, NTBF, Sønderho

 
Greve August Rantzau, skonnertbrig, NPWC, Nordby

Skonnertbriggen "Greve August Rantzau" blev bygget i Horsens i 1867 - det solgtes efter et større havari i Gibraltar i 1886. Læs mere: Greve August Rantzau, skonnertbrig, NPWC, Nordby

 

End Of Slide Box