Mitfanoe
Camping


 

"Rindby Camping

 

Kirkevejen 18

 

Luftfoto-af-Rindby-Camping

Luftfoto Rindby Camping

 

RindbyCamping 2        RindbyCamping 3

 

RindbyCamping 4

 

 

 

Anne-Lise-Laxager

 

En af de første campingpladser på Fanø blev anlagt af Anne-Lise Laxager i 1955 og var beliggende i Rindby ved Kirkevejen. Fra en avisartikel den 20. juli 1966 i Vestkysten beretter vi i uddrag:

”Når der var meldt alt optaget, drejede set sig om mellem 350 – 400 beboere i lejren. Det specielle ved denne campingplads er at, der kun modtages familier, og gerne med mange børn. Et andet kendetegn er, at det er muligt at forudbestille, og det benytter rigtig mange sig af. Ofte kommer folk tidligt på sæsonen og slår deres telt op, og kommer så tilbage i weekender og ferier. Gæstefordelingen er 80 % tyskere og 20 % danskere iblandet med lidt nordmænd.

Pladsen ligger lunt bag træer og buske, de foreskrevne toiletter, lejrkøkken, hvor der bages og steges på livet løs, opholdsstue, hvor man i år har gjort den undtagelse at stille et TV op, som ellers har været bandlyst. Anledningen VM i fodbold.

Fru Laxager har på pladsen gjort meget ud af børnene, der er indrettet legestue, hvor de kan lege i dårligt vejr, og om aftenen holdes der sangtime. Desuden er der en stor, dejlig sandkasse, hvor børnene kan boltre sig. Der blev også hyret en pædagogstuderende, der holdt hobbyklub med ”ungerne”


Det var ikke så lidt fru Laxager involverede sig i her på Fanø, men først og fremmet var det blandt sine campister, naboer og venner på Kirkevejen hun havde sit virke sig. Familiecampingpladsen "Rindby Camping" var fru Laxagers livsværk, respekteret og anerkendt vidt omkring med gæster som vendte tilbage år efter år gennem mere end 40 år, indtil pladsen blev solgt.

Anne-Lise Laxager flyttede fra København til Rindby i 1955 og havde et særdeles aktivt og begivenhedsrigt virke på Fanø.

Fru Laxager involverede sig i årenes løb som aktiv i Dansk Kvindesamfund, hvor Anne-Lise Laxager bl.a. var med til at starte Fanøs første børnehave.

I egenskab af initiativtager i Rindby, hvor bl.a. strandrensninger blev organiseret og Kirkevejens klub i mange år havde et naturligt omdrejningspunkt i Anne-Lises stuer.

Gennem et mangeårigt politisk virke i Socialdemokratiet, hvor Anne-Lise opnåede at blive æresmedlem, og som hun repræsenterede i kommunalbestyrelsen i otte år, valgt ind i 1966.. Fru Laxagers hjerte bankede især for de svage i samfundet samt for børnene og de ældre.

Anne-Lise Laxager flyttede i september 2001 tilbage til København efter 46 spændende og gode år på Fanø.



Med udgangen af 1997 trak fru Laxager sig tilbage og overdrog pladsen til Hanne Blomgren, der havde valgt at sige farvel til lærergerningen i Esbjerg. Det var et interview i radioen om fru Laxagaer og hendes campingplads der skabte ideen om et muligt køb af campingpladsen. Fru Laxager der nærmest var en institution i Fanøs turistliv og som betragtede sin gæster som familiemedlemmer, var i første omgang ikke indstillet på at sælge sit livsværk, men enden på det hele blev at Hanne Blomgren sammen med sin mand, Jens Sørensen, købte Rindby Campingplads, - et køb de absolut ikke fortrød.

Der er plads til 78 enheder, men parret ville gerne udbygge, der er jord nok. Det bedste ved campinglivet er mødet med de mange mennesker og at gå rundt på campingpladsen, hvor gæsterne har indrettet sig, så det oser af hygge, siger ægteparret.

 

rindby hvemerviBlomgren

 

Pladsen på Rindby Camping er indrettet med små parceller, og der er dobbelt så meget plads til rådighed som på de feste andre campingpladser. Fastliggerne har indrettet sig med små blomsterhaver, de slår selv græsset, klipper hækken og føler sig hjemme..

 

Rindby-Camping

 

Campingplads i Sønderho

I juni 1959 anlagdes en campingplads i Sønderho ved Jens Anton Iversens gård ud til Strandvejen, vest for kirken.

 

B00050 Soenderhos-foerste-c

Sønderhos første campingplads.

 

Jens Anton Iversen, Sønderho, afgået ved døden i sit hjem, knapt 72 år gammel.

Jens Anton Iversen var født i Sønderho, som søn af gårdejer Anders N. Iversen, og han overtog senere sit barndomshjem, som han sammen med sin hustru, Laura Iversen, drev videre samtidig med en campingplads, som de oprettede.

Jens Anton Iversen fik gennem årene betroet mange tillidsposter bl.a. i Brugsen og Andelshuset. Han var gennem 36 år ansat i redningsvæsenet, hvor han de sidste år passede motoren. Det var et arbejde, han passede med den største omhu, som alt andet han blev betroet – man kunne stole på ham.

Jens Anton holdt af at færdes i naturen, i marken og på stranden og i sin bihave.

Allerede i 1961 mistede han sin hustru, som havde været ham en stor støtte i hans arbejde. Han overleves af en datter og tre sønner og fem børnebørn.

 

campingklitten 1

 

Feldberg Camping

Feldberg Camping blev anlagt i 1962 af Mogens og Tove Feldberg, der længe havde næret et ønske om at drive en campingplads. Ægteparret havde forud tilbragt nogle år i USA, med afstikkere til Europa, idet Mogens måtte lade sig indrullere i det amerikanske militær.

De første 10 år, måtte Tove passe campingpladsen alene, da Mogens måtte tjene en ekstra løn ved undervisning på ”Maskinmesterskolen” og ”Teknisk Skole” i Esbjerg. Det tog lang tid og mange investeringer samt et stort slid, før forretningen kunne køre. Børnene overtog senere campingpladsen. Dennis Feldberg overtog i 1984 Feldberg Strandcamping, og havde forinden sammen med sin far drevet Feldberg Familiecamping. I 1991 til 2003 var Dennis meget aktiv i Fanø Erhvervs- og Turistforening, og i 2009 blev han indvalgt i Fanø byråd for partiet Venstre.

 

dennis-feldberg

 

Med 100 pladser er Feldberg Strandcamping en forholdsvis lille campingplads, men det giver mulighed for at kende gæsterne bedre, og især udlændingene er glade når man kan huske dem ved navn. Dennis er altid til stede på campingpladsen, sommer og vinter. Fra påske til og med efterårsferien nyder han det tætte samvær med de mange turister og kan ikke undgå at blive i godt humør, smittet af det overvejende lyse humør, campingfolket udstråler.

 

Feldberg-Strandcamping 2

 

Feldbergstrand-og-familieca

 

Feldberg Minimarked

 

Minimarked

 

Feldberg teltplads

 

Teltplads

 

Feldberg Traehytter

 

Træhytter

 

Indgang Feldberg Familie Ca

 

Indgang Feldberg Familiecamping

 

luftfotoFeldbergfamiliecamp

 

Luftfoto Feldberg camping

 

Rødgård Camping

 

B7279 Kirkevejen-13

 

Kirkevejen 13


Axel og Astrid Larsen åbnede i 1958 en campingplads på det 6 ha store område, hvor der tidligere lå en gård. Og i 1984 overtog Palle og Birthe Larsen pladsen efter hans forældre. Og i 2006 ønsker ægteparret at deres to børn, Karin og Louise overtager stedet efter dem.

Lousie og Karin, som er 3. generation er nu også engageret i arbejdet omkring Rødgård Camping, hvor Louise som ældste datter driver Restaurant, cafe og bageri og Karin som yngste datter hjælper til på campingpladsen. Karin driver allerede sammen med kæresten tømrer Michael Christiansen en Bed & Break fast i Rindbyhus lige ved siden af campingpladsen.

På campingpladsen er der sæson fra pinse til engang hen i september. Rødgård Camping Center har plads til 300 enheder på det 6 ha store område. Der er to store legepladser med klatretårn, hoppepuder, trampolin, grillplads, spillehal, minigolf m.m.

 

roedgaard-camping

 

I 2006 investerede Palle og Birthe Larsen omkring fire millioner kroner, til at stå bedre rustet til fremtiden. Vejen til den store ombygning går over en fortid med et 800 kvadratmeter stort vandland fra 1991. Voldsomme driftsudgifter trak bundproppen ud af det projekt, som også involverede andre personer. Rødgård Camping sprang fra i 1994 og siden 2003 har svømmebassinerne i det tidligere Rindby badeland været fyldt med sand. Men Rødgård Camping købte bygningerne af de andre investorer, og nu skal der atter liv i bassinerne.

 

rindbyhus-roedgaardscamping

 

 Rødgaard Camping og Rindbyhus

 

Roedgaardcamping

 

RoedgaardMinigolf

 

Roedgaardscamping 2

 

Roedgaardscamping 3

 

Roedgaardscamping 4

 

 

Fanø Bad Camping

 

I maj 1962 indrettede direktionen for Fanø Vesterhavsbad en campingplads i ”Skyttedalen” på den smukke plads, hvor der i gamle dage afholdtes grundlovsfester og lignende. Pladsen kunne rumme et anseligt antal telte og campingvogne, og campisterne får deres ophold i et herligt og typisk hede- og klitlandskab ideelt beliggende ved plantage og med direkte vej til stranden.

 

B1670-18 Fanoe-Bad-Camping

 

Fanø Bad Camping

 

B1630-7 Fanoe-Bad-Camping

 

B1630-8 Fanoe-Bad-Camping

 

B1630-9 Fanoe-Bad-Camping

 

Schmidts Camping

 

 Schmidts-Camping

 

schmidts-camping1

 

Luftfoto af Schmidts Camping.

 

 

Tempo Camping

 

tempo-camping

 

Luftfoto af Tempo Camping

 

 

 

TEMPO-CAMPING er en rolig familieplads med kort afstand til by og strand. Pladsen er inddelt i ugenerte parceller adskilt med levende hegn.

Martin Lorenzen, Tempo Camping, Strandvejen 34, Nordby, kan søndag den 18. februar 1990 fejre sin 70 års fødselsdag.

Martin Lorenzen var tidligere stationsleder af Zone Redningskorpset i Esbjerg, men driver nu sammen med sine sønner Tempo Camping.

50 års forretningsjubilæum

Lørdag den 22. maj 1993 kan Martin Lorenzen, Tempo fejre 50 års jubilæum under navnet TEMPO. Forretningen startede på havnen i Esbjerg i 1943 med TEMPO BUDCYKLER, der senere blev til biler og busser, og for 35 år siden til Tempo Camping på Fanø.


tempo-camping-I


Tempo-Camping 3 Strandvejen

 

1970 – 1979

Camping

Fanø Bad Camping

Strandvejen

Camping

Schmidts Camping

Strandvejen

Camping

Tempo Camping

Strandvejen

Camping

Feldberg Camping

Rindby Strand

Camping

Feldberg ny Familiecamping (1976)

Rindby

Camping

Feldberg Strand Camping (1976)

Rindby strand

Camping

Laxagers Camping (Rindby Camping)

Kirkevejen

Camping

Ro-land Camping

Kirkevejen

Camping

Rødgaard Camping

Kirkevejen

Camping

Sønderho Camping

 

Camping

Sønderho Ny Camping

 



Sønderho Nycamping

 

B00068 008 soenderho-Ny-Cam


 

Fra 1988 til 1997 drev ægteparret Karin og Finn Maschoreck campingpladsen indtil de byggede Bowlingcentret på Sønder Nytoft og drev den indtil 2005, hvor de satte centret til salg.

 

1980 – 1989

Camping

Fanø Bad Camping, lukker i 1987.

Strandvejen

Camping

Schmidts Camping

Strandvejen

Camping

Tempo Camping

Strandvejen

Camping

Feldberg Camping

Rindby Strand

Camping

Feldberg Familiecamping

Rindby

Camping

Feldberg Strand Camping

Rindby strand

Camping

Ro-land Camping

Kirkevejen

Camping

Rødgaard Camping

Kirkevejen

Camping

   

Camping

Rindby Camping

Kirkevejen 18

Camping

Sønderho Camping

 

Camping

Sønderho Ny Camping (Camping Klitten i 1984?)

Sønderho Strandvej

Camping

Schulcts Camping

Strandvejen

 

 

Campingpladsernes skæbne i 80’erne

Tiderne har ikke været gunstige for campingpladsejerne de sidste par år. -

På trods af forskellige „kunstgreb"; opførelse af et stort antal hytter og overbelægning af fastliggende campingvogne - som er under ansøgning om lovliggørelse - hvor den endelige „dom" vil falde i begyndelsen af 1988, samt andre tiltag som for eksempel specialoverførsel af campingvogne i samråd med færgeriet, så har det knebet med at få en fornuftig forretning ud af en campingplads på Fanø.

Eller har det ? Fakta er, at Fanø Bad Camping er blevet lukket - og ikke genåbner i 1988, da der ikke var økonomisk baggrund - altså campister nok til den ellers så dejligt be-liggende plads.

Andre campingpladser har skuet lidt ind i fremtiden, og på trods af de magre tider forsøgt sig med at sikre en udvidelsesmulighed, på trods af, at både kommuneplan og regionplan ikke levner mulighed for at udvide antallet af campingpladser på Fanø.

Campingpladsen Tempo og Rødgaards camping havde en ansøgning inde hos amtsrådet med h.h.v. en mindre og stor udvidelse. - Da Fanø Bad camping nedlagdes, afholdt campingpladsejerne på Fanø et møde, hvor man enedes om ikke at udnytte kapaciteten netop herved at søge at få en bedre belægning på de resterende pladser, samt derigennem også at skabe mulighed for højnelse af pladsernes standard i konkurrencen om at drage feriegæster til Fanø.

Alle campingpladsejerne underskrev aftalen, som blev sendt til bl.a. Ribe Amtsråd.

Ansøgningen fra Tempo Camping om udvidelse blev som en naturlig følge af underskrivelsen, trukket tilbage fra amtet.

Amtsrådet står derfor meget uforstående i dag overfor en modtaget klage til miljøankenævnet fra Palle Haubjerg Larsen, Rødgård Camping. Han klager over et afslag på sin ansøgning om etablering af en campingplads på ejendommen matr. nr. 279 a og 235 Rindby.

Den modtagne klage er nu fremsendt til planstyrelsen bilagt de relevante sagsakter, og med en udtalelse fra amtet, at man der fastholder den trufne afgørelse. Desuden vedlægges til klageinstansen, en kopi af brevet, fra samtlige campingpladser. Medunderskriver af brevet er bl.a. P. Larsen, Rødgaard Camping.

Amtsrådet tilføjer yderligere, at det i sin afgørelse har lagt vægt på, at en campingplads det pågældende sted vil beslaglægge et værdifuldt areal og virke ødelæggende på omgivelserne, ligesom den rent landskabeligt vil have en uheldig virkning i det åbne land og uforstyrrede område.

Det vil ligeledes ikke være i overensstemmelse med bestemmelser i forslag til Regionplan 1985-96, og kommuneplanen 1985-92 for Fanø kommune.

Der er sideløbende hermed indsendt en anke til planstyrelsen i h. t. lov om sommerhuse og campering m.v.


Relaterede artikler

Gå til top

End Of Slide Box

Related Articles