Mitfanoe
Perioden 1970 - 1979

 

Krogården, Langelinie

Sv. Rasmussen

Hotel Nordby, Langelinie

Erik og Jørgen Simonsen.

I 1971 overgår hotellet til Bodil og Henning Dam. I 1973 finder vi Bruno Hestbek

Hotel ”Fanø Bad”

Fanø Bad

Kurhotellet

Fanø Bad

Golf Hotel

Fanø Bad

Kellers Hotel

Fanø Bad

Kongen af Danmark, 1978: Lakolk Hotelmanagement

Fanø Bad

Strandhotellet

Fanø Bad

Tusculum Hotel

Fanø Bad

Quisisana

Fanø Bad

Strandlyst, pensionat

Fanø Bad

Restaurant ”Rindby”

Rindby strand

Sønderho Hotel

Sønderho

Sønderho Kro

Sønderho

Feriehotel Fanøbad

Fanø Bad

Feriehotel Vesterhavet, Danland, åbner i juni 1974

Fanø Bad

Restaurant Vesterhavet

Fanø Bad

Nørby Kro, start fra 1979?

Strandvejen

Vest Side Discotheque

Kurhotellet

Pelargoniehuset

Fanø Bad

 

Nørby Kro

Onsdag den 12. februar 1992 er kroejer Niels V.H. Lønvig efter længere tids sygdom afgået ved døden, 50 år gammel.

Niels Lønvig er kendt af mange, både udenfor og på Fanø. Han var en dygtig kok og restauratør, og som sådan drev han Diagonalkroen i Give frem til succes. Parret ønskede at komme til Fanø. Solgte kroen og startede Nørby Kro, som også blev kendt som et godt madsted. Parret blev imidlertid tvunget til igen at overtage Diagonalkroen og rejste fra øen. – De kom igen til Fanø for et par år siden og købte Café Else i Nordby.

Ivar Cenholt Nielsen og hustruen Birgit overtog i 1975 restaurant Vesterhavet og baren Captains Corner på Feriehotel Vesterhavet Fanø Bad. Ivar var udlært kok på Kunstpavillonen i Esbjerg.

Ægteparret fik snart driften af restauranten i faste rammer, og 15. juni 1983 købte de Nørby Kro på Strandvejen. Indtil 1991 drev ægteparret begge steder.

I begyndelsen var kroen kun åben fire måneder om året, men efter flere udvidelser og udbygninger, gik man over til helårsdrift.

Nørby Kro er indrettet i den over 300 år gamle sognefogedgård. Kroen har 14 værelser og suiter under Fanøs største stråtag, og er populær hos både danske og udenlandske turister. Kroen havde i flere år desuden kursister fra Fanø Navigationsskole som faste kunder.

Nørby Kro er i fagkredse kendt som et godt uddannelsessted. Køkkenet er fulgt med tidens udvikling, og de fleste af de mange kokke der er uddannet på kroen, har bestået eksamen med enten ros eller medalje.

Hver uge er Nørby Kro, der er Fanøs eneste firestjernede hotel, ramme om familie- og foreningsfester. Og adskillelige gange om året holdes specielle arrangementer, herunder ”Vin- og menuaftener”.

 

noerby-kro-1979

 

Kongen af Danmark

I foråret 1977 gik Hotel Kongen af Danmark konkurs og trådte i likvidation, hvorved en del hårdværkere led tab, for de ydelser de havde præsteret ved en nylig afsluttet restaurering. I kredsen bag hoteller var også den fynske hotelkonge Ib Dahl Hansen, der senere købte hotellet tilbage på en tvangsauktion. I sommeren 1977 kom hr. Hansen i søgelyset på nyt, denne gang fordi han engagerede ganske unge mennesker til en timeløn på 5,50 kr. i timen, hvilket faldt Tjernerforbundet for brystet.

 

kongen-af-danmark-1975

 

dans-kurhotellet-10071970
diskotek-15051970
fanoe-kurhotel-30041971
fanoe-kurhotel-31071970
hotekl-nordby-dansant-24071
krogaarden-30101970
pelargoniehuset-03081973
pension-quisisana
rindbyhus-19051972
vest-side-diskotek
01/10 
start stop bwd fwd

 

Hotel Nordby blev pr. 1. maj 1978 solgt til ”Hotel Nordby 1. maj 1978 Aps”. De nye ejere var fra Århus og havde tidligere erfaring med restaurationsvirksomhed. Det var Rita Nielsen, Flemming Nielsen og Grethe Graahede. I annoncen for åbningen den 1. maj lyder det at der åbnes med ”brask og bram og fremover vil der være åbent fra 7 morgen til 2 nat med musik og dans, fest og stemning og højt humør hver aften”

Feriehotellet Fanø Bad

22. juni 1974 blev en mærkedag for Fanø Bad – det eftertragtede ferieområde på Fanøs vestlige side. Da åbner Feriehotellet Fanø Bad – og området får efter 30 års halten sin første egentlige hotelvirksomhed. Hotellet er bygget af Interessentselskabet af 7. juli 1971, der med en årlig omsætning på ca. 800 mill. kr. er en af vore største byggevirksomheder, skriver bladet ”Hotel og Restaurant”. 

I Fanø Ugeblad kunne man den 14. juni endvidere læse: 

”Feriehotellet Fanø Bad er ikke et hotel i traditionel forstand. Det har ingen værelser, men derimod 148 klublejligheder, med plads til 4 – 8 personer. Derudover har hotellet en restaurant med 200 pladser, et cafeteria, der kan rumme 100 gæster, en krostue med plads til 50 samt en sal til omkring 500 mennesker. Desuden er der både en indendørs- og udendørs swimmingpool samt kondirum og sauna.

 

B1628-288 Fanoe-Bad

 

Daglig leder af restaurationsafdelingen blev kroejer Svend Rasmussen, Krogaarden, Nordby. Som leder af hotelafdelingen er ansat en inspektør. 

Det er noget af et eksperiment sige S. Rasmussen – men det skal nok gå. Området har hotelmæssigt været forsømt i mange år, og i betragtning af, at der er mellem 60.000 til 80.000 mennesker på Fanø i højsæsonen – og heraf en stor del på Fanø Bad – skulle der nok være behov for endnu et hotel. 

På spørgsmålet om det bliver en sæsonforretning, lød svaret: - Selvfølgelig bliver der mest at gøre i sommerhalvåret, men hotellets ejere vil føre en prispolitik, der formentlig også vil få gæster hertil om vinteren. I højsæsonen koster en 4-pers. Lejlighed 1.195 kr. om ugen. Uden for sæsonen sættes prisen for en tilsvarende lejlighed ned til 300 kr. om ugen, så det også bliver muligt at leje ud til enkeltpersoner. Og i øvrigt håber vi gennem de hotelfaciliteter, der nu er skabt, at kunne forlænge feriesæsonen på Fanø. 

Svend Rasmussen oplyser, at interessentselskabet der står bag feriehotellet, har kontakt med en række sydeuropæiske rejsebureauer for ligeledes derigennem at øge offseason-turismen. Med den store sal i hotellet håber man også at kunne få kongresser til Fanø. Samtlige af de 146 klublejligheder er forsynet med en altan, der vender ud mod Vesterhavet. Endvidere er lejlighederne udstyret med køkkener, så gæsterne selv kan tilberede morgenmaden. 

Feriehotellet Fanø Bad har kostet omkring 30 mill. kr. Det er bygget der, hvor det gamle Kurhotel lå. Et forbavsende byggeri, bygget i sandklitter, det hele, alt sejlet herover, og alligevel har entreprenørerne overholdt byggetiden til punkt og prikke.”

 

Meta og Svend Rasmussen, Hotel ”Krogaarden”

Tirsdag den 1. juni 1976 kan Meta og Svend Rasmussen, Hotel ”Krogaarden”, Nordby, fejre deres 25 års jubilæum. De femogtyve år er ikke gået sporløst hen over hverken Krogaarden eller dens ejere. 

I 1951 startede ægteparret med en omsætning på 70.000 kr. om året og var villige til at sælge kroen til hvem som helst, men dette blev heldigvis ikke tilfældet. I dag er omsætningen på godt 2½ million kroner om året, skabt gennem flid og investering. – Krogaarden har altid været kendt som stedet, hvor der afholdtes familiefester, og dette ry er ikke blevet mindre i familien Rasmussens tid. 

Der er i årenes løb blevet investeret mange penge i modernisering og udbygning af kroen, dog således at den i dag stadig har noget af det gamle 1670’er på sig, i skøn forening med en moderne og særdeles hyggelig sal. 

I de første år på Fanø, lod krofatter sig sjældent se i lokalerne, men i dag, hvor ægteparret kender de fleste i Nordby, får de ikke lov at gemme sig længe, før der bliver kaldt på dem. Der blev engang på et sognerådsmøde i 20’erne af et sognerådsmedlem sagt, i forbindelse med en ansøgning fra Krogaarden om fornyet spiritusbevilling: ”En Krogaard på Fanø uden spiritusbevilling, er som en rose uden duft”. –

I dag kan man sige, at uden den beskedne, men uhyre flittige Meta Rasmussen og forretningsmanden, krofar Svend Rasmussens dygtige ledelse, var Krogaarden ikke, hvad den er i dag, et hyggeligt samlingssted og et af Fanøs klenodier.

Krogaarden-interioer- 1      Krogaarden-interioer-1960erne

B00068 009 Nanas-stue

Nana's Stue.


Gå til top

End Of Slide Box

Related Articles