Mitfanoe
Strandsennep, Cakile maritima ssp. maritima

strandsennep 2 web

Strand sennep 1 web 909

   

Strandsennep danner tit store, sammenhængende bevoksninger, som kan være ret dominerende på stranden. Kan tåle at blive dækket med sand, og danner undertiden små klitter af flyvesand på stranden foran den egentlige havklit.

strandsennep-skulper 1 web 909

  • Korsblomstfamilien. Strandsennep er en grenet, nedliggende eller opstigende plante med blågrønne stængler og kødede smalle blade, som kan være hele, fjerlappede eller fjersnitdelte.
  • Blomsterne er velduftende med fire hvidlige eller violette kronblade og 6 støvblade. Ved udspring sidder de i en halvskærm som senere strækker sig til en klase.
  • Frugten er en aflang to-leddet skulpe.

Strandsennep’s frø spirer om foråret. Der kommer en stærkt grenet plante frem med fligede kødfulde blade og halv-skærme af lyslilla eller hvidlige korsblomster. Strandsennep får en mærkelig to-leddet frugt. I denne er der yderst et kødet lag, dernæst et porøst lag af tyndvæggede cellelag. Dette lag bliver ved modningen luftfyldt. Der er også luft mellem frøet og frugtvæggen. Nederste del af planten bliver siddende på den visne plante der om efteråret rives op ad stormen, og driver omkring på stranden, hvorved frøene spredes.

Relaterede artikler

Gå til top

End Of Slide Box

Related Articles