Mitfanoe
Hanne og Villy Nielsens samling, Nordby sogn, Fanø

 

Hanne og Villy Nielsen overdrog i 2003 deres samling: Nordby Sogn, Fanø på en DVD til Nordby Sognearkiv.

Det fine salg af DVD'en var en god hjælp til Sognearkivets økonomi gennem årene og ved salget af den sidste DVD, blev vi i Sognearkivet enige om at overføre samlingen på et USB stick.

Dette kan købes til samme pris – Kr. 150,- plus porto ved henvendelse på mail til: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på tlf. 7516 6260/7516 3595 .

 Et livsværk!

Den meget store samling omfatter alle huse, gårde, møller m.v. i perioden 1683 – 1930
incl. de nedbrudte og nedbrændte bygninger, samt en stor del af deres jordejendomme, ligeledes alle personer med navne og data fra 1600 tallet til 1890.


Alt er dokumenteret med skøder, panteobligationer, skifter, brandforsikringer, billeder og meget andet, suppleret med Anton Dams samling af Fanø skrifter.
Endvidere markbog og engtaxation i 1683 - matrikuleringen af Fanø i 1930 
Stormskat 1824-1825 - kop og kvægskat 1678 - 1689 - lovtekster - Hartkornskassens fæsteprotokol og meget mere. Samlingen omfatter også alle tinglæste dokumenter vedr. Fanø Nordsøbad og Fanø Vesterhavsbad før 1908 .


Hvis man ville udskrive hele samlingen, ville den fylde mere end 25.000 A-4 sider !!
Ja – det er næsten helt umuligt, at fortælle om hele samlingen – den skal ses!

 

Mange mennesker som har købt hus og bosat sig på Fanø, har gerne villet vide noget om deres hus, : Hvordan det så ud før i tiden og hvornår det blev bygget ? – havde huset stråtag eller tegltag ? o.s.v. og de har alle fået hjælp fra samlingen vedr. ejendomme.


Andre har villet vide noget om deres familie - hvor de har boet ? – hvor mange søskende en tiptipoldefar eller mor havde ? o.s.v. - også der har vi kunnet give de oplysninger de havde brug for ved hjælp af Hanne og Villy Nielsens store samling.
Rigtig mange har også købt dvd'en for at kunne sidde hjemme og søge efter deres slægt og aner.


Samlingen er blevet til over en årrække på ca. 30 år. Landsarkivet og andre steder er blevet flittigt besøgt - alt er blevet vendt og drejet og studeret nøje - det har næsten været som et kæmpestort puslespil, men Hanne og Villy har formået at få det til at gå op, og dermed samle det hele, til glæde for os alle.
Det er da utroligt, at man så nemt kan finde sin slægt helt tilbage til 1600 tallet - hvem de var, hvor de boede, og hvad de arbejdede med.

 

Jeg kan på arkivets og mange brugeres vegne, ikke takke Hanne og Villy Nielsen nok, for det store arbejde de har gjort og vil derfor gerne med dette, gøre alle opmærksomme på, hvad der kan findes om jeres slægter i Nordby og Rindby, hvis der er interesse for det.


Mange tusind tak , - Hanne og Villy.
I har sat store og fine spor efter Jer med dette flotte værk !

 

Linda Vesterbæk
Nordby sognearkiv


Gå til top

End Of Slide Box