Mitfanoe
Fanødragten

fanoekoner-med-faar

Forord 

Allerede som dreng til Fannikerdagene, fandt jeg dragterne fantastiske; disse smukke Fanødragter, som jeg nu har forsøgt at beskrive. Jeg vil sige stor tak til Kis Sharasuvana og Claus Fisher Jensen, for hjælp ved gennemlæsning af manuskriptet, hvor de har ledt mig på rette vej; eventuelle fejl er mit ansvar. 

Sammen med Kis og Claus gik vi i gang med at fotografere dragter, og tilbehør til dragten. Kis og Claus har udvalgt billeder og sat tekst til. Dette projekt kører stadig, og billeder herfra vil senere blive bragt på hjemmesiden. Øvrige billeder er fra Fannikerdagen 2007 og fra Sognearkiverne i Nordby og Sønderho. 

Dragterne var oprindelig under frisisk indflydelse, men er nu helt sin egen. Det er dejligt at se det store arbejde Fonden Gamle Sønderho og Fannikerdagen udfører for dragtens bevarelse, og det er altid smukt at se de mange dragter, især ved Sønderhodagen og Fannikerdagene. 

Om selve dragten er der mange meninger og forskellige holdninger, og dette er så min version. Jeg håber at du vil nyde gennemgangen af dragterne. 

Fanø, august 2010 

Torben Garmer


Gå til top

End Of Slide Box

Related Articles