Mitfanoe

Fakta om Fanø

Hvad den gamle »Almanak« kan fortælle

Hvad den gamle »Almanak« kan fortælle 

Men, når vi har set så nøje på en sådan gammel Almanak, er det fordi vi har haft lejlighed til at kikke i en sådan, som i sin tid tilhørte blikkenslager og fangemester i fuglekøjen Niels Jessen Anthonisen.

Den gamle fangemester har netop benyttet lommebogen som en dagbog, hvori han fortæller om de mange små og større begivenheder i sin hverdag. 

Læs mere Hvad den gamle »Almanak« kan fortælle

 
Fra gamle dage – ”a.” fortæller.  (Fortalt i året 1898)

Fra gamle dage – ”a.” fortæller.  (Fortalt i året 1898) 

Snedkermester Andreas Olsenskriver selv om sin beretning:

"Dette er så i korte rids et prøvebillede på vore forfædres liv herhjemme på øen. Jeg ved godt at mine skildringer lader meget tilbage at ønske; men det er jo heller ikke meningen, at give en historisk fremstilling af øens udvikling. Selve vor skibsfarts historie er jeg også gået helt udenom, da det forekommer mig at den fortjener at blive skildret af en langt bedre pen end min." 

Læs mere Fra gamle dage – ”a.” fortæller.  (Fortalt i året 1898)
 
Om lys og varme, artikel i Fanø Ugeblad 1. maj 1915

Fortidsminder

Hvorledes man hjalp sig med lys og ild her på Fanø omkring 1850 og længere tid tilbage. Læs mere Om lys og varme, artikel i Fanø Ugeblad 1. maj 1915

 
ÆLDRE TIDER'

 

 

'ÆLDRE TIDER' 

På Nordby Sognearkiv findes en lille bog, der på 128 tætskrevne sider rummer utroligt mange oplysninger  fra 'ældre tider'. Bogen er en afskrift af Andreas Olsen's optegnelser.  Og her bringes et uddrag af optegnelserne. Andreas Olsen var født d. 12. december 1856. Han var snedker og tømrer i Nordby, hans far stammede fra Mandal i Norge, og en broder var skibsfører P.C.H. Olsen, ligeledes i Nordby. Andreas Olsen har nedskrevet et stort antal beskrivelser, optegnelser m.v. fra Fanø i forrige århundrede.  

Læs mere ÆLDRE TIDER'
 
Landvinding

Landvinding. 

En statusrapport fra 1961 om landvindingsforsøgene på østsiden af Fanø, ved hjælp af plantning af spartinagræs. Læs mere Landvinding

 

End Of Slide Box