HJEM

                                         

Links og litteraturliste
Indholdsfortegnelse
Fan?s historie
Fakta om Fan?
Lokalhistorisk forening
Tema
Fan? i sejlskibstiden

 INDHOLDSFORTEGNELSE

BUNKERE

 

De normale bunkertyper var lavet i jernbeton i en tykkelse af 2 m i loftet, 2 m i ydervægge og 1 m i gulvplader.

I bunkere til personel var alle rum, der kunne aflukkes, sikret mod gas, idet der fandtes gastætte døre, sluser og ventilationsanlæg. 

Alle beboelsesrum kunne opvarmes - enten ved centralvarme eller ved særlige bunker­ovne, der kunne lukkes helt tæt, når rummene blev lukket gastætte. 

Rummene var i øvrigt udstyret med elektriske installationer, sanitetsinstallationer og afløb. Alle ventilationer og røgrør var ført således, at der var størst mulig sikkerhed mod virkninger efter sprængninger og flammekasterangreb.

Alle synlige anlæg var slørede. Til sløring anvendtes for­trinsvis hønsenet med påbundne farvede totter af halm, træuld eller kunststof. 

Efterfølgende er rids af forskellige typer bunkere.

LILLE BUNKER TIL SEKS MAND

KOMMANDOBUNKER FOR HÆRKYSTBATTERI

DOBBELT GRUPPEBUNKER

INDGANG TIL BUNKER

Mange bunkere nær bebygget område havde ovenpå en attrap i form af en bondegård eller sommerhus, bygget af spær og netværk for at skjule på bunkeren nedenunder. Disse bunkere fandtes både ved Fanø Bad, Rindby og i Sønderho.

Attraphuse ved Marinelejren

Ikke færdiggjort bunkerbyggeri

Med sædvanlig tysk grundighed var alt vedrørende befæstningsbyggeriet planlagt og beskrevet ned til mindste detalje. Her er vist en ”Bauforschriftsplan” for Støttepunkt Gruppe Fanø, hvor man kan se byggenummer, anlægstype, hvad bygningen skulle bruges til osv. En sådan plan var lavet for hvert eneste byggeri.

 

Tyske soldater ved barakbyggeri

Tysk soldat uden for sit logi

Alternativ indkvartering

 
 INDHOLDSFORTEGNELSE