Mitfanoe
Bunkere


   BUNKERE

 

De normale bunkertyper var lavet i jernbeton i en tykkelse af 2 m i loftet, 2 m i ydervægge og 1 m i gulvplader.

I bunkere til personel var alle rum, der kunne aflukkes, sikret mod gas, idet der fandtes gastætte døre, sluser og ventilationsanlæg. 

Alle beboelsesrum kunne opvarmes - enten ved centralvarme eller ved særlige bunker­ovne, der kunne lukkes helt tæt, når rummene blev lukket gastætte. 

Rummene var i øvrigt udstyret med elektriske installationer, sanitetsinstallationer og afløb. Alle ventilationer og røgrør var ført således, at der var størst mulig sikkerhed mod virkninger efter sprængninger og flammekasterangreb.

Alle synlige anlæg var slørede. Til sløring anvendtes for­trinsvis hønsenet med påbundne farvede totter af halm, træuld eller kunststof. 

Efterfølgende er rids af forskellige typer bunkere. 


scan0002 1


   LILLE BUNKER TIL SEKS MAND


scan0003 1


 

   KOMMANDOBUNKER FOR HÆRKYSTBATTERI


scan0005 1


   DOBBELT GRUPPEBUNKER


B1693 005 krigsmateriel


 

   INDGANG TIL BUNKER

 

Mange bunkere nær bebygget område havde ovenpå en attrap i form af en bondegård eller sommerhus, bygget af spær og netværk for at skjule på bunkeren nedenunder. Disse bunkere fandtes både ved Fanø Bad, Rindby og i Sønderho.


attraphuse


   Attraphuse ved Marinelejren


bunkersbyggeri


 

   Ikke færdiggjort bunkerbyggeri

 

Med sædvanlig tysk grundighed var alt vedrørende befæstningsbyggeriet planlagt og beskrevet ned til mindste detalje. Her er vist en ”Bauforschriftsplan” for Støttepunkt Gruppe Fanø, hvor man kan se byggenummer, anlægstype, hvad bygningen skulle bruges til osv. En sådan plan var lavet for hvert eneste byggeri.


skema


scan0008


Tyske soldater ved barakbyggeri


scan0007


 

Tysk soldat uden for sit logi


scan0020


 

   Alternativ indkvartering
Gå til top

End Of Slide Box

Related Articles