Mitfanoe
Hvad jeg skrev, det skrev jeg.

Hvad jeg skrev – det skrev jeg.

 

I en Fanøbark, der i det forrige århundrede var på langfart, var der forhyret en styrmand, som af og til tog for meget af "de våde varer", og det var kaptajnen selvfølgelig utilfreds med.

 

En dag havde styrmanden taget så meget, at han ikke kunne føre journalen, hvilket ellers plejede at være hans bestilling. Da han var en dygtig styrmand, og det sjældent var så slemt, bar kaptajnen over med ham og skrev selv den aften i skibsjournalen, men kaptajnen syntes dog at nogen straf burde styrmanden have, hvorfor der blev indført i journalen:Anna-Agnete-612-nrt new
"Styrmanden fuld hele dagen"

 

Næste dag, da styrmanden var blevet ædru, opdagede han anmærkningen, gik til kaptajnen og spurgte, hvorfor han skrev dette.
"Er det måske ikke sandhed" svarede kaptajnen.
"Jo, men det havde ikke været nødvendigt", indvendte styrmanden
"Hvad jeg skrev, det skrev jeg", svarede skipperen

 

Styrmanden var nu afvæbnet, men hævn ville han have. Da kaptajnen (således nævnte styrmanden fra den dag skipperen) en aften senere så i journalen, fandt han følgende bemærkning skrevet af styrmanden:
"Kaptajnen ædru hele dagen".


Straks blev styrmanden kaldt ned i kahytten og kaptajnen rettede ham skarpt dette spørgsmål:
"Hvorfor har De skrevet denne anmærkning i journalen. Var jeg ikke også ædru i forgårs og de andre dage"?
"Jo, men er det ikke sandhed, måske"?
"Jo, det forstår sig", sagde skipperen
"Det jeg skrev, det skrev jeg", sagde styrmanden lunt.

 

Det hele endte dog med, at de indgik et kompromis, således at begge anmærkninger blev raderet ud af journalen, og at der ingensinde mere skulle skrives noget, som kunne forstyrre arbejdsfreden om bord i Fanøbarken.

 

Kilde: Nordby sognearkiv.


Gå til top

End Of Slide Box