Mitfanoe
Hovedgaden i 1906

 

Hovedgaden i 1906

 

B1630-298 Nordby

 

Hovedgaden i 1906

 

 

Til venstre ses Anna Kolster, der arbejdede i frk. Marie Bentzens forretning (butikken med skiltet). Forretningen flyttede senere ned på havnen. I midten ses postbud Sørensen med sønnen Viggo. De boede i Trappen. Til højre ses Mette Marie Madsen, der boede i Trappen 6, og datteren Sine Kristiansen med to børn.

 

Et parti af Hovedgaden set fra Kroslippen mod nord. I det forreste hus til venstre havde barbermester F. Hansen i mange år sin forretning. Fra ca. 1920 urmager P. L. Sørensen og fra omkring 1960 urmager Aksel Christensen og fra 1972 damefrisørsalon. I dag (2020) bor firmaet "Jeptek" i huset.

 

I det næste hus på samme side, var der i mange år købmandsforretning, nu er der slagterbutik, slagter Christiansen. I forretningen på hjørnet havde Marie Bentzen dengang sin forretning. Her fik senere slagtermester Fischer og senere igen Sonnichsen forretning.

 

I en lang årrække havde el-installatør Søren Sørensen forretning der. Det ses tydeligt, at billedet er taget i en tid, hvor kvinderne i fanødragter satte deres præg på gadebilledet. I baggrunden ses skræddermester Dahl Larsens ejendom og bagerforretningen.

 

Kilde: Nordby sognearkiv 

Relaterede artikler

Gå til top

End Of Slide Box

Related Articles