Mitfanoe

Hoteller og pensioner

Hoteller og pensioner på Fanø

Fanø havde i et par hundrede år haft to kroer, Fanø Krogaard i Nordby og Sønderho Kro. Foruden i Fanø Krogård og Færgegården har der siden 1862 været drevet restauration i Hotel Nordby. Læs mere Hoteller og pensioner på Fanø

 
Sønderho Kro

Den første bevillingshaver til Sønderho kroeri er Jørgen Frandsen i Ribe og hans hustru Margrethe Andersdatter, der den 27. oktober 1664 får bevilling til at drive "Fanø's begge kroer", altså både i Sønderho og Nordby. Om beliggenheden af kroen i Sønderho før 1722 er der i dag ingen sikre spor.

Læs mere Sønderho Kro
 
Perioden omkring 1860

Med sundhedsbølgen i 1850'erne tog Duysen I sommeren 1851 det første skridt med at skaffe Fanø et Badested. Han meddeler i "Ribe Stiftstidende", at han "efter fleres Opfordring har ladet bygge et Bade- og Svømmehus med 4 kamre, som henligger i Nordby Havn til daglig afbenyttelse".

Læs mere Perioden omkring 1860
 
Fanø Krogaard

Den 27. oktober 1964 kunne Fanø Krogaard fejre sit 300 års jubilæum. Kroen hører således til de allerældste privilligerede kroer i Ribe amt.

Læs mere Fanø Krogaard
 
Perioden 1880 - 1899

 Periodens højdepunkt var åbningen af Fanø Nordsøbad i 1892. Der blev bygget tre hoteller og en del villaer, og badegæsterne strømmede til fra nær og fjern, - alle mulige nationaliteter. Fødslen havde været svært, det var ikke nemt at rejse kapital til projektet, som endte med at blive finansieret af tyske penge, og så blev der sat skub i foretagenet.

Læs mere Perioden 1880 - 1899
 

End Of Slide Box