Mitfanoe

Spejdere

KFUM spejdere på Fanø

Robert Baden-PowellSpejderbevægelsen blev stiftet i 1908 af englænderen Robert Baden-Powell, som havde en lang militær karriere bag sig, hvor han bl.a. gjorde tjeneste i Indien og Sydafrika. 28. september1910 blev KFUM Spejderne i Danmark stiftet af Jens Grane. 

Læs mere KFUM spejdere på Fanø
 
KFUM spejderne på Fanø starter op

Fenjagruppens første standerEfter forudgående kontakt og vejledning fra KFUM Spejdernes korpskontor i København begyndte 6 medlemmer fra UA i marts 1935 at tilegne sig de teoretiske og praktiske spejderfærdigheder med det formål at kunne udgøre en førerpatrulje. De kunne så fordeles ud som førere for nye patruljer, når tiden var inde til at modtage nye medlemmer og oprette en spejdertrop.

Læs mere KFUM spejderne på Fanø starter op
 
Fotografier af Fenjagruppen

I de første år blev der i fotograf Kromanns atelier taget billeder af troppens spejdere hver andet eller 3 år. Desværre blev denne skik ikke videreført.

 

De følgende sider viser de billeder der blev taget i Fenjas første år, og hvor det er lykkedes at få sat navne på stor set alle. Skulle der være fejl eller mangler hører vi gerne herom.

Læs mere Fotografier af Fenjagruppen
 
Glimt fra årene 1945 - 1960

Korpslejr1946-teaserUndervejs var der en vis udskiftning af ledere, dog havde man vanskeligt ved at finde ledere til Ulveflokken, der lå stille i 10 år. Perioden afsluttedes med Fenjagruppens 25 års jubilæum.

Læs mere Glimt fra årene 1945 - 1960
 
Presseklip fra Fenjagruppens historie


fanoe ugeblad-teaser

I gennem årene har Fanø Ugeblad støt fulgt arbejdet i KFUM og i Fenjagruppen, således at man kan finde mange artikler i ældre årgange af Fanø Ugeblad. En del af disse gengives her.

Læs mere Presseklip fra Fenjagruppens historie
 

End Of Slide Box