Mitfanoe

Plantager på Fanø

Plantager på Fanø

I begyndelsen af 1850'erne fremkom der forslag til anlæg af plantager på Fanø, men Fanøbeboerne var mistroiske overfor tanken og ønskede stadig at have ret til at lade fårene gå i løsgang. Desuden mente de, at der ved anlæg af plantager ville komme flere fugle, som så igen ville spise kornet på markerne.

Læs mere Plantager på Fanø
 
Det første spadestik til klitplantage

I foråret 1893 ansættes plantør Heegaard Christensen, som ankommer til Fanø den 5. maj, og samme dag går han i gang med forberedende kulturarbejder, såsom anlæg af planteskole, samt opførelse af en plantørbolig, omtrent midt på øen, og i 1903 opførte man en assistentbolig i Sønderho Marken.

Læs mere Det første spadestik til klitplantage
 
Da der blev statsplantage på Fanø

Da der blev statsplantage på Fanø. Af Jens Morten Jensen.

Der havde engang før været tale om at anlægge en plantage på det øde areal midt mellem Nordby og Sønderho, men beboerne havde sat sig imod det, man mente ikke at kunne undvære det til græsning af de store fåreflokke, der dengang hørte til hver ejendom - man havde heller ikke tiltro til, at der kunne gro træer på en sådan jordbund, der mest bestod af rå sandklitter.


Læs mere Da der blev statsplantage på Fanø

 
Optagning af får

Den nu 84-årige (1959) arbejdsmand Lars Niels Jensen fortæller fra de første år på Fanø, da Statsplantagen blev tilplantet: Læs mere Optagning af får

 
Status i 1903

I 1908 beplantedes klitterne V og NV for Nordby Læs mere Status i 1903

 

End Of Slide Box