Mitfanoe
Tysk flyvemaskine nr. 293 styrtet 1915

Tysk flyvemaskine nr. 293 styrtet

Tysk-flyver-293 1

En tysk flyvemaskine nr. 293, styrtede søndag den 22. august 1915 ned på Peder Meyers sand. En båd gik ud fra Sønderho for at redde de to ombordværende, men de ville ikke forlade maskinen, der havde en motorskade, som de regnede med at have repareret i løbet af natten. Politimester Esmann blev tilkaldt, men maskinen lå udenfor dansk søterritorium, så der var intet for politiet at gøre. En anden tysk maskine kom til stede, men kunne ikke hjælpe, så den lettede igen.

Hen på aftenen drev den styrtede maskine med strømmen syd på til Mandø strand, og politimyndighederne fra Ribe tog om mandagen ud til strandingsstedet.

Skaden viste sig at være så stor, at det ikke var muligt at reparere den indenfor de 24 timer, som den måtte opholde sig på dansk søterritorium, hvorefter justitsministeriet gav ordre til at flyverne skulle interneres og maskinen bjerget. Flyverne forsøgte imidlertid at sætte ild på maskinen, men det lykkedes kun delvist. Flyverne blev ført til Odense. Fra kanonbåden ”Absalon” afsendtes en tekniker for at skille maskinen ad, hvorefter den blev opmagasineret på Mandø ved siden af den i sin tid strandede flyvemaskine nr. 24.


Tysk-flyver-293 5Relaterede artikler

Gå til top

End Of Slide Box

Related Articles