Mitfanoe
Fanø Bad 1930 - 1939 - del 9

Den 21. maj 1936 indviedes den nye Hotel Sønderho Badehotel i det gamle posthus fra 1910. Arkitekt Jensen, Esbjerg har foretaget ombygningen med tilbygninger, som nu fremstod som et harmonisk hele. Indvendig er der sket store ændringer. Fra vestibulen går man til højre ind i en stor, lys smuk spisesal. I en slags forlængelse af spisesalen findes en rummelig opholdsstue med småborde og magelige lænestole, og inderst inde igen et særdeles hyggeligt rum, pejsestuen.

Går man ligefrem fra vestibulen træder man ind i restaurationen, der også har indgang fra gaden. Restaurationen er hotellets største lokale. I tagetagen er der indrettet 12 soveværelser med rindende vand på alle værelser. Bygningen er forsynet med elektrisk lys samt WC og badeværelser. Hotellets møblement er udført efter tegning af kunstmaler List. I spisesalen har kunstneren malet en smuk frise, der smykker salens vægge rundt under loftet. Væggene i de tilstødende stuer er også dekoreret af ham. I restaurationslokalet har List taget hele den ene væg i brug til et slags landkort, hvor gæsterne med Sønderho som udgangspunkt kan se de forskellige afstande til Fuglekøjen, Mågekolonien, til Pælebjerg osv.

B00092 049 Hotel-Soenderho

Soenderho-Badehotel 1

Neg0076                   Neg0164

                                            

Jacob Warrer Thygesen (1896 – 1940)             Elna Lorenzen, g. Thygesen, f. 1897Foto 1926.


30'erne blev den sidste storhedspenode. »Badet« var fortsat mondænt, og såvel tennishaner som golfbane var blevet attraktioner, der nævntes pa lige fod med øens natur og den enestaende stenfrie strand.

Relaterede artikler

Gå til top

End Of Slide Box

Related Articles