Mitfanoe
Fanø Bad 1960 - 1969 - del 1

Badevogne ophører med at køre

Badets direktør Lassen udtaler den 3. august til Fanø Ugeblad:

”Han udtalte, at ingen var mere ked af inddragningen af badevognene ved Fanøbad end han. Sagen var imidlertid den, at alle beklagede inddragningen, men ingen eller kun få ville bruge dem.

Man havde forsøgt alle udveje, bl. a. at de erhvervsdrivende (hotellerne) ved Badet og i Nordby hver skulle bidrage 500,00 kr. til driften af badevognene. Til gengæld skulle deres gæster have gratis adgang til at bruge dem. Det fandt imidlertid ikke tilslutning. I modsat fald ville driftsudgfterne have været overkommelige for os.
Vi så da ingen anden udvej end at inddrage vognene. I 1961 og 1962 var underskuddet på drift on Ca. 7000 kr., forårsaget ikke mindst ved de høje lønninger, det
vil igen sige, at hver gang en badevogn blev trukket ud, måtte vi binde to 10-kronesedler på hestens hale. Dette kunne ikke fortsætte.

Nu er det jo således, at vi har nogle vogne stående aflåsede dernede. Vil nogen bruge dem, kan de afhente nøglen på kontoret i- mod at betale 1,50 kr. pr. dag.
Det må vel desværre også ophøre, da de hver nat bliver udsat for hærværk, da vi om natten ikke kan holde en vagtmand dernede til 10 kr. pr. time. Sidste nat blev f. eks. to døre smadrede og et tag revet af.
Dette er, hvad jeg har at sige, men det er den hårde virkel ighed, som ingen beklager mere end Fanøbad.”

                        

Ophugning-af-badevogne

                                       

hotel-fanoe-bad-20061969

pension-anita-14011967

Hotel Fanø Bad

B1644-66 Hotel-Fanoe-Bad pos

Relaterede artikler

Gå til top

End Of Slide Box

Related Articles